Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Placky plněné bramborovou směsí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Placky plněné bramborovou směsí - postup přípravy

I vegetariánské pokrmy mohou skvěle chutnat. Přesvědčit se můžete třeba s těmito lahodnými plackami, které jsou plněné bramborovou směsí. Hodit se bude pokrm nejen k rychlé večeři, ale třeba i na svačinu.

Ingredience pro:
22 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve začněte přípravou bramborové směsi do placek. Oloupejte si tedy pečlivě brambory, omyjte je a nakrájejte na kostičky. Poté je orestujte na troše rozpáleného slunečnicového oleje ze všech stran.




Také zeleninu osolte dle preferencí. V další fázi k bramborám přidejte i loupanou a najemno pokrájenou cibuli, hrstku čerstvého omytého špenátu a nadále vše opékejte.

Nakonec přidejte i nasekaný čerstvý kopr, pokrájenou jarní cibulku, lisované česneky a náplň je hotová. Proto ji odstavte z plotny.

Nyní je potřeba připravit těsto na placky. V míse si rozmíchejte vlažnou vodu, sůl a vejce. Následně přidávejte postupně prosátou hladkou mouku. Ve výsledku byste měli vypracovat hladké homogenní těsto, které bude mít vláčnou konzistenci a nebude se lepit na prsty.

Z hmoty vytvořte asi 22 stejně velkých kousků.

Ty vyválejte na pomoučeném vále do placek. Pláty těsta nakonec naplňte přiměřeným množstvím bramborové směsi a přeložte na půl.

Okraje placek přitiskněte prsty, aby náplň nevytekla a začistěte rádlem na pizzu.

Pak kapsičky opékejte na sucho dozlatova při středním plamenu. K tomuto účelu použijte nepřilnavou pánev.

Hotové placky pomažte ještě horké máslem a podávejte třeba se sklenicí kefíru.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů