Americké sušenky s čokoládou a vanilkou - postup přípravy
Americké sušenky s čokoládou jsou ideální pro milovníky sladkého, kteří si chtějí dopřát křupavý a měkký dezert plný chutí. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo čaji.
Ingredience
Cukr vyšlehejte s vejci, vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Do směsi přidejte olej a kůru nastrouhanou z jedné limetky.
Poznámka: Kůru z limetky na strouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citrusu.
Pokračujte s přidáním kukuřičného škrobu a mouky smíchané s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem prosejte.
Do těsta vmíchejte čokoládové sypání a z těsta vytvořte malé bochánky o průměru 4–5 cm, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Americké sušenky s čokoládou pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Dezert nechte vychladnout a poté ho podávejte k čaji, kávě nebo se sklenicí mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili