Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový dort s čokoládovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený sušenkový dort s čokoládovým krémem - postup přípravy

Originální nepečený dort získáte, když zkombinujete křehké sušenky s kávou a jemným čokoládovým krémem. Výsledek je nejen krásný na pohled, ale rovněž velmi lahodný a chuťově vyvážený.

Ingredience pro:
1 porce

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do rendlíku dejte škrob, rozpustnou kávu, cukr a vše zalijte mlékem. Ingredience dobře rozmíchejte, dejte vařit a za stálého míchání počkejte, dokud se neutvoří pudinková hmota. Přidejte máslo a vanilkovou esenci dle chuti a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. V pytlíku rozdrťte křehké sušenky na co nejmenší kousky a smíchejte je s uvařenou směsí do homogenní hmoty. Tu pak rovnoměrně rozložte na dno dortové formy o průměru 22 centimetrů.

2. KROK

Do hrnce dejte cukr, kakao, škrob a zalijte je mlékem. Vše promíchejte a dejte vařit za stálého míchání, dokud se nevytvoří hmota o konzistenci pudinku. Pak do ní přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Dobře promíchejte. Výslednou směs nalijte do formy na korpus a dejte dort do lednice ztuhnout. Poté ho ozdobte krájenými čokoládovými hoblinkami, nakrájejte ho na porce a podávejte.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů