Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka bez mléka a vajec

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Bábovka bez mléka a vajec - postup přípravy

Velikonoce se rychle blíží a s nimi také období půstu. Podívejme se proto na výjimečný recept na půst, který připravíte bez mléka a vajec. Nejsou v něm živočišné produkty, ale zaručeně si užijete chuť vanilky a čokolády. Recept je skvělý nejen pro jedince, kteří drží půst, ale také pro všechny, kdo chtějí omezit živočišné produkty a vyzkoušet si veganské dezerty. Navíc je příprava velmi jednoduchá.

Ingredience pro:
10 porcí

Světlé těsto

Tmavé těsto

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Na začátku budete potřebovat dvě misky, ve kterých připravíte obě těsta. Smíchejte všechny přísady na světlé těsto v jedné misce a na tmavé těsto ve druhé misce. Nalijte těsta střídavě do formy vymazané olejem. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů Celsia po dobu 35 minut. Zda je těsto hotové, zjistíte jednoduše špejlí.




Až bude dezert upečený, nechte ho důkladně vychladnout. Nakonec ho můžete ozdobit práškovým cukrem, případně také čokoládovou polevou. Máte-li zájem, můžete ho posypat také malým množstvím nasekaných ořechů nebo strouhaným kokosem. Dodáte mu tímto způsobem jedinečnou chuť a bude také krásně vypadat. Užijte si snadnou přípravu a jeho úžasnou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů