Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Veganská vanilková bábovka s čokoládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Veganská vanilková bábovka s čokoládou - postup přípravy

Vegani nemusejí rezignovat na bábovku. Tento rychlý a jednoduchý moučník se hodí vždy, když dostanete chuť na sladké, ale i když chcete pohostit návštěvu. Většinou však obsahují vejce a mléko a jen těžko se hledají recepty bez těchto dvou takřka povinných surovin. A my vám dnes přinášíme řešení. Perfektní veganský recept na sladkou dobrotu, kterou nehyzdí ani jediná molekula živočišných produktů.

Ingredience pro:
8 porcí

Tmavé těsto

Světlé těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve vytvořte tmavé těsto. Do misky nasypejte hladkou mouku, přidejte cukr, kakaový prášek, špetku soli a jednu čajovou lžičku prášku do pečiva. Všechny přísady důkladně promíchejte, aby se dobře propojily.




Do jiné misky nalijte horkou vodu, vlijte do ní olej, přidejte vanilkovou esenci a promíchejte. Ve dvou až třech fázích do vody přisypejte suché ingredience a důkladně je metličkou zpracujte do hladkého a jednolitého těsta.

Podobným způsobem vypracujte také bílé těsto. Do mísy nalijte horkou vodu, přidejte olej a vanilkovou esenci.

V jiné misce smíchejte hladkou mouku s cukrem a práškem do pečiva, promíchejte a ve třech fázích vmíchejte do vodní směsi.

Silikonovou formu na bábovku (použili jsme průměr 22 cm) vymažte olejem. Do formy vlijte nejprve bílé těsto, které rozprostřete rovnoměrně do bábovky. Poté přidejte hnědé těsto, které nalijte cik-cak na bílou vrstvu.

Formu s těstem vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ji po dobu 25 až 40 minut.

Upečený moučník nechte vychladnout na mřížce a opatrně jej vyloupněte ze silikonové formy.

Ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu a zalijte s ní povrch dortu.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů