Veganská vanilková bábovka s čokoládou

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Veganská vanilková bábovka s čokoládou - postup přípravy

Vegani nemusejí rezignovat na bábovku. Tento rychlý a jednoduchý moučník se hodí vždy, když dostanete chuť na sladké, ale i když chcete pohostit návštěvu. Většinou však obsahují vejce a mléko a jen těžko se hledají recepty bez těchto dvou takřka povinných surovin. A my vám dnes přinášíme řešení. Perfektní veganský recept na sladkou dobrotu, kterou nehyzdí ani jediná molekula živočišných produktů.

Nejprve vytvořte tmavé těsto. Do misky nasypejte hladkou mouku, přidejte cukr, kakaový prášek, špetku soli a jednu čajovou lžičku prášku do pečiva. Všechny přísady důkladně promíchejte, aby se dobře propojily.

Do jiné misky nalijte horkou vodu, vlijte do ní olej, přidejte vanilkovou esenci a promíchejte. Ve dvou až třech fázích do vody přisypejte suché ingredience a důkladně je metličkou zpracujte do hladkého a jednolitého těsta.

Podobným způsobem vypracujte také bílé těsto. Do mísy nalijte horkou vodu, přidejte olej a vanilkovou esenci.

V jiné misce smíchejte hladkou mouku s cukrem a práškem do pečiva, promíchejte a ve třech fázích vmíchejte do vodní směsi.




Silikonovou formu na bábovku (použili jsme průměr 22 cm) vymažte olejem. Do formy vlijte nejprve bílé těsto, které rozprostřete rovnoměrně do bábovky. Poté přidejte hnědé těsto, které nalijte cik-cak na bílou vrstvu.

Formu s těstem vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ji po dobu 25 až 40 minut.

Upečený moučník nechte vychladnout na mřížce a opatrně jej vyloupněte ze silikonové formy.

Ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu a zalijte s ní povrch dortu.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 287 hlasů
Nahlásit chybu
74 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty