Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka bez vajec a mléka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Bábovka bez vajec a mléka - postup přípravy

Určitě znáte klasický recept na bábovku. Jedná se o piškotové těsto, v kterém nesmí chybět vajíčka a mléko. My vám však přinášíme tip na takzvanou „postní“ bábovku, která v podstatě obsahuje všechny ingredience, jako ta standardní, jen s tím rozdílem, že v ní právě vajíčka a mléko nenaleznete. Přitom je také báječná. Přesvědčte se sami.

Ingredience pro:
10 porcí

Kakaové těsto

Vanilkové těsto

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Přípravu těst zahajte souběžně ve svou stejně velkých mísách. Nejprve si smíchejte všechny suché přísady. Zvlášť si pak vyšlehejte horkou vodu se slunečnicovým olejem, vanilkovou esencí a následně vše propojte. Vytvoříte si tak hladká a polotekutá těsta s příchutí kakaa a vanilky.




K ruce si pak vezměte formu na bábovku. Vymažte ji máslem, vysypte strouhankou a vlijte do ní nejprve vanilkové těsto a pak střídavě na to těsto kakaové.

Bábovku poté dejte do trouby péct při 170 stupních Celsia na 35 minut. Upečený moučník nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte například se šálkem kávy, či čaje.

Pakliže si budete chtít bábovku vylepšit, lze do těsta ještě zakomponovat například zavařeninu (borůvky, třešně, nebo meruňky). Lahodná bude i s kopečkem šlehačky nebo s domácí marmeládou. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů