Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblihy s jablky ze sušeného droždí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Koblihy s jablky ze sušeného droždí - postup přípravy

Pokud patříte k těm, kterým se zdá příprava koblih náročná, určitě vyzkoušejte tento praktický recept, který změní váš názor. Díky použité naběračce při smažení mají koblihy nádherný pravidelný tvar a pochutnat si na nich můžete už za 20 minut.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřinec a nakrájejte je na drobné kousky. Jablka v míse smíchejte s vejcem a krystalovým cukrem. Poté všechny ingredience rozmixujte na kaši.  

2. KROK

Do jablečné směsi vlijte olej a vše zamíchejte. Přidejte sušené droždí, kypřící prášek do pečiva a znovu zamíchejte. Za stálého míchání přilijte do mísy teplé mléko s teplou vodou a na závěr přisypte mouku s vanilkovým cukrem. 

3. KROK

Mícháním vypracujte tekutější těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej kynout 30 minut. Po této době sundejte z mísy potravinovou fólii a těsto promíchejte. 

4. KROK

Do rozpálené pánve nalijte olej a zahřejte ho. Naberte jednu naběračku těsta a tu vložte do vroucího oleje. Během smažení těsto polévejte olejem a každou koblihu smažte v naběračce 1 minutu. Poté koblihu z naběračky vložte přímo do oleje a smažte ji z každé strany další minutu. 

5. KROK

Poznámka: Těsto smažte v naběračce. Nevlévejte ho přímo do pánve – díky tomu bude mít kobliha pravidelný tvar.

6. KROK

Poznámka: Hotové koblihy s jablky podávejte posypané moučkovým cukrem. Skvěle chutnají jako dezert ke kávě, čaji nebo kakau.  

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů