Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zmrzlinový dort se sušenkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Domácí zmrzlinový dort se sušenkami - postup přípravy

Během teplých měsíců v roce se chce mnoho lidí osvěžit chutnou zmrzlinou. Proto její spotřeba na jaře a v létě výrazně stoupá. Dejte vale té kupované a připravte si raději tu domácí bez konzervantů a dalších přídatných látek! Až ochutnáte smetanový zmrzlinový dort se sušenkami, budete se oblizovat!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si ve větší míse vyšleháte do tuhého sněhu pomocí ručního mixéru studenou smetanu. Poté postupně přidávejte kondenzované mléko a pokračujte v mixování. Po několika minutách byste měli docílit velmi husté konzistence.




Dokončování zmrzlinového dortu a jeho tuhnutí v mrazáku

Nyní si k ruce vezměte pekáček anebo zapékací misku a do ní vyskládejte po celém dnu zvolené sušenky. Ty pak pokryjte zcela smetanovým krémem a důkladně zahlaďte. Na povrch naneste zbývající sušenky a dejte dezert tuhnout do mrazáku na několik hodin.

Servírování domácího zmrzlinového dortu

Řádně ztuhlý zmrzlinový dort vyjměte z mrazáku a pokrájejte na čtverce. Získáte tak v podstatě jakousi „ruskou“ zmrzlinu. Pokud se její chuti budete chtít o něco více přiblížit, použijte místo sušenek vaflové pláty.

Různé variace zmrzlinové náplně

Pokud spíš preferujete kakaové a čokoládové příchutě zmrzliny, nemusíte si zoufat. Do smetanového krému s kondenzovaným mlékem jednoduše přidáte trochu rozpuštěné čokolády anebo kakaový prášek a pečlivě rozmícháte.

Možné je připravit i zmrzlinu typu stracciatella. Nasekané kousky hořké čokolády pouze vsypete do smetanové směsi. Karamelovou příchuť zase vyrobíte tak, že místo klasického kondenzovaného mléka použijete to karamelizované. A i milovníci ovoce si přijdou na své. Smetanu můžete ochutit buď ovocným pyré či kousky čerstvého ovoce.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů