Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bajadera s ořechy a čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Bajadera s ořechy a čokoládovou polevou - postup přípravy

Recept je výjimečný ve své chuti i přípravě. Postup nevyžaduje mnoho času ani použití trouby a dezert má zajímavou křupavou strukturu díky chutným výživným rozemletým ořechům.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce vlijte studenou vodu a vsypte cukr a změklé máslo. Hrnec položte na plotnu a směs zahřívejte přibližně 3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí. 

2. KROK

Zatím v robotu rozemelte ořechy najemno, máslovou směs sundejte z plotny a poté rozemelte na prášek také sušenky, které vmíchejte k ořechům. 

3. KROK

Do suchých ingrediencí vlijte máslovou směs, vše zamíchejte a vytvořte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. Do jedné z nich vmíchejte kakaový prášek a tuto část těsta rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. 

4. KROK

Na kakaové těsto rozprostřete světlou část těsta a povrch uhlaďte. V míse smíchejte čokoládu s olejem a rozpusťte ji ve vodní lázni. Následně polevou pokryjte celý povrch těsta v pekáči a nechte ji ztuhnout. 

Poznámka: Olej dodá polevě krásnou lesklou konzistenci.

5. KROK

Dezert Bajadera podávejte nakrájený na podlouhlé obdélníky tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

Tip: Čokoládové tyčinky můžete servírovat s oblíbeným ovocným džemem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů