Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí nadýchané suflé lívance

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí nadýchané suflé lívance - postup přípravy

Pokud jste milovník sladkých snídaní nebo snadných dezertů, tento recept si rozhodně zamilujete. Domácí nadýchané suflé lívance můžete doplnit šlehačkou, zakysanou smetanou nebo čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejprve oddělte bílky a žloutky. Poté přidejte ke žloutkům mléko a přesátou hladkou mouku s kypřicím práškem. Vše spolu důkladně promíchejte.

2. KROK

Do bílků postupně přidejte cukr a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Poté je po lžících vmíchejte do těsta opatrně pomocí stěrky.

3. KROK

Těsto rozdělte na 3 části a pomocí lžíce vytvarujte tři bochánky na rozpálené pánvi potřené olejem. Pečte je pod poklicí po dobu 4 minut z obou stan.

4. KROK

Hotové lívance ihned servírujte. Ozdobit je můžete dle své chuti šlehačkou, zakysanou smetanou, čerstvým ovocem nebo javorovým sirupem s máslem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Maison Olivia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů