Exotické datlové cukroví se skořicí - postup přípravy
Pokud patříte mezi lidi, kteří mají na vánoční tabuli rádi něco originálního, připravte si jedinečné datlové cukroví. Tato vánoční pochoutka je šťavnatá, snadná a rychlá.
Světlé těsto
Náplň
Na posypání
Do mísy od mixéru vlijte rozpuštěné máslo, rostlinný olej, vejce, klasický cukr a vanilkový cukr. Ingredience rozmixujte a nalijte je do větší mísy.
Poznámka: Vejce by měla mít pokojovou teplotu.
Do směsi přidejte sušené mléko, kukuřičný škrob a kypřicí prášek do pečiva. Přidejte také mouku a uhněťte těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. Nejprve přidejte 720 g mouky, po třetinách, a zbytek, pokud to bude potřeba.
Těsto vložte do lednice, minimálně na 10 minut a nechte ho tam, dokud nepřipravíte datle. Ty smícháme s rozpuštěným ghí, skořicí a muškátovým oříškem.
Tip: Místo ghí, můžete použít margarín nebo klasické máslo. Místo muškátového oříšku můžete použít skořici.
Vychlazené těsto vyjměte z lednice a rozdělte ho na několik stejných částí. Každou z nich vyválejte na plát, široký 10 cm a vysoký 0,4 cm.
Poznámka: Okraje každého plátu zarovnejte nožem.
Z kousku datlového těsta vytvořte váleček o šířce 2,5 cm, který plátem světlého těsta obalte. Postup opakujte také u zbytku ingrediencí.
Poznámka: Při spojování těsta se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Na každém válečku vytvořte vidličkou rýhy a nakrájejte ho na kousky o délce 3,5–4 cm. Cukroví odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
Datlové cukroví nechte vychladnout a servírujte ho posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: اطيب الوصفات ymiii