Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Exotické datlové cukroví se skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Exotické datlové cukroví se skořicí - postup přípravy

Pokud patříte mezi lidi, kteří mají na vánoční tabuli rádi něco originálního, připravte si jedinečné datlové cukroví. Tato vánoční pochoutka je šťavnatá, snadná a rychlá.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Světlé těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy od mixéru vlijte rozpuštěné máslo, rostlinný olej, vejce, klasický cukr a vanilkový cukr. Ingredience rozmixujte a nalijte je do větší mísy.

Poznámka: Vejce by měla mít pokojovou teplotu.

2. KROK

Do směsi přidejte sušené mléko, kukuřičný škrob a kypřicí prášek do pečiva. Přidejte také mouku a uhněťte těsto.  

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. Nejprve přidejte 720 g mouky, po třetinách, a zbytek, pokud to bude potřeba.

3. KROK

Těsto vložte do lednice, minimálně na 10 minut a nechte ho tam, dokud nepřipravíte datle. Ty smícháme s rozpuštěným ghí, skořicí a muškátovým oříškem. 

Tip: Místo ghí, můžete použít margarín nebo klasické máslo. Místo muškátového oříšku můžete použít skořici.

4. KROK

Vychlazené těsto vyjměte z lednice a rozdělte ho na několik stejných částí. Každou z nich vyválejte na plát, široký 10 cm a vysoký 0,4 cm.

Poznámka: Okraje každého plátu zarovnejte nožem.

5. KROK

Z kousku datlového těsta vytvořte váleček o šířce 2,5 cm, který plátem světlého těsta obalte. Postup opakujte také u zbytku ingrediencí.

Poznámka: Při spojování těsta se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

6. KROK

Na každém válečku vytvořte vidličkou rýhy a nakrájejte ho na kousky o délce 3,5–4 cm. Cukroví odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. 

7. KROK

Datlové cukroví nechte vychladnout a servírujte ho posypané moučkovým cukrem. 

Poznámka: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a chladném místě.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů