Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy „Pohádka“ s máslovo-mléčným krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Řezy „Pohádka“ s máslovo-mléčným krémem - postup přípravy

Velmi luxusně vypadající šestici řezů můžete udělat z nadýchaného těsta a krému z másla a Salka. Část jej můžete obarvit, díky čemuž později poslouží k závěrečnému ozdobení.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Na těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte 15 gramů cukru, 1 vejce a žloutky ze 3 vajec (bílky z nich si schovejte), olej a mléko. Vymíchejte jemně pěnivou směs a pak k ní přidejte prosátou mouku s kukuřičným škrobem a zamíchejte. Do mísy k bílkům dejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh, do něhož zašlehejte 60 gramů cukru a vanilkový cukr.

2. KROK

Sníh pak opatrně postupně promíchejte s těstem tak, aby zůstalo nadýchané. Poté ho nalijte na plech o rozměrech 32×22 centimetrů vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte korpus zhruba 40 minut.

3. KROK

Na krém dejte do mísy změklé máslo a rozšlehejte ho. Poté k němu zašlehejte slazené kondenzované mléko, aby vznikl hladký krém. Dejte po lžíci krému do 2 misek. Jednu misku obarvěte potravinářským barvivem na zeleno a druhou na červeno, případně použijte jiné barvy dle vašeho výběru.

4. KROK

Vychladlý korpus zarovnejte a rozpulte. Smíchejte vodu s trochou slazeného kondenzovaného mléka. Polovinou směsi navlhčete vrchní polovinu korpusu a naneste na něj zhruba polovinu krému. Přiklopte druhou polovinou, opět navlhčete vrchní část a naneste asi třetinu krému.

5. KROK

Dezert rozdělte na 6 stejných řezů. Zbytkem krému v cukrářském sáčku se zdobítkem udělejte kolem dokola ozdobnou linku. Poté doprostřed každého řezu naneste obarveným krémem zelené lístečky a červené květy. Ozdobené řezy dejte na hodinu ztuhnout do lednice a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem


8. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů