Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jahodový sirup z 5 ingrediencí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Domácí jahodový sirup z 5 ingrediencí - postup přípravy

Domácí jahodový sirup je skvělým způsobem, jak dodat nápojům nebo dezertům chuť léta během celého roku. Připravíte ho jednoduše, rychle a jen z 5 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do většího hrnce, kde je rozšťouchejte na kaši. Poté do nich vmíchejte vodu a směs začněte zahřívat.

2. KROK

Asi po 5 minutách směs nalijte do cedníku vyloženého plátýnkem a jahody nechte 15 minut volně odkapávat.

Poznámka: Na závěr můžete směs skrze plátýnko pomačkat, abyste z ní vytlačili maximum šťávy.

3. KROK

Tekutinu vraťte zpět do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem, citronovou šťávou, vanilkovou pastou a směs vařte 2–3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. 

4. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 650 ml jahodové tekutiny. Během vaření se na sirupu vytvoří pěna, kterou sesbírejte.

5. KROK

Domácím jahodovým sirupem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a sirup nechte volně vychladnout. Poté ho skladujte na chladném a tmavém místě.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kalinkas Kueche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů