Bejgli aneb Maďarský závin s kaštanovou náplní a kokosem

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bejgli aneb Maďarský závin s kaštanovou náplní a kokosem - postup přípravy

Tradičním vánočním receptem v Maďarsku jsou bejgli plněné mákem či ořechy, ale vynikající jsou i s kaštanovou náplní a trochou kokosu.
1. KROK

Dejte mouku do mísy. Přidejte rozpuštěné máslo, droždí, moučkový cukr, mléko a 1 žloutek. Rukama vypracujte hutné nelepivé těsto. Pak ho přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a rozdělte ho na 2 části. Z každé uválejte tenkou obdélníkovou placku. Potřete ji sladkou kaštanovou náplní a posypejte trochou kokosu. Můžete ale zvolit libovolnou náplň, kterou máte rádi. Nerovné okraje přehněte dovnitř, díky čemuž vám vznikne pravidelný obdélník. Ten srolujte a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Vršek obou závinů potřete rozšlehaným žloutkem a nechte je 30 minut kynout. Poté vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte je 30 až 35 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 217 hlasů
Nahlásit chybu
60 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt