Bílkové pusinky s citronovou šťávou - postup přípravy
Rozzařte svůj vánoční stůl barvami s tímto jednoduchým receptem na bílkové pusinky. Díky trvanlivosti pusinek je můžete podávat nejen na Vánoce, ale i několik měsíců potom.
Ingredience
Ve vodní lázni smíchejte bílky, cukr a citronovou šťávu. Šlehejte, dokud se všechny ingredience nepropojí a hmota nezhoustne.
Poznámka: Zahřátá hmota z bílků by měla mít kolem 74 °C.
Horkou směs šlehejte v robotu 15 minut a vyšlehejte sníh. Sněhem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte malé hromádky.
Tip: Do směsi můžete přidat potravinářské barvivo a vyrobit si tak pusinky o několika barvách.
Pusinky vložte do předehřáté trouby a sušte je při 100 °C jednu hodinu. Po této době je vyndejte a nechte vychladnout. Následně můžete podávat.
Poznámka: Pusinky skladujte na chladném místě v uzavřené nádobě. Vydrží vám tak i několik měsíců.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LiViera Desserts