Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosová očka plněná džemem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kokosová očka plněná džemem - postup přípravy

Kokosová očka plněná džemem jsou křehká a rozplývají se na jazyku. Výhodou vánočního cukroví je jeho jednoduchost a to, že ho připravíte jen z pár ingrediencí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte se změklým máslem, vanilkovým cukrem a vejci. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mouku. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku před použitím prosejte. 

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky velikosti vlašského ořechu. Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou mírně zploštěte a položte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

3. KROK

Ve středu každého kousku těsta vytvořte důlek a cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

Tip: Důlek vytvoříte jednoduše pomocí rukojeti vařečky.

4. KROK

Upečené cukroví potřete broskvovým džemem a obalte ho ve strouhaném kokosu. Obalená kokosová kolečka vraťte zpět na plech a jejich důlky naplňte třešňovým džemem.

5. KROK

Cukroví následně podávejte v ozdobných papírových košíčcích. 

Tip: Místo třešňového džemu můžete použít jahodový džem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: sweet recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů