Kokosová očka plněná džemem - postup přípravy
Kokosová očka plněná džemem jsou křehká a rozplývají se na jazyku. Výhodou vánočního cukroví je jeho jednoduchost a to, že ho připravíte jen z pár ingrediencí.
Těsto
Zdobení
Cukr smíchejte se změklým máslem, vanilkovým cukrem a vejci. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mouku.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku před použitím prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky velikosti vlašského ořechu. Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou mírně zploštěte a položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Ve středu každého kousku těsta vytvořte důlek a cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Tip: Důlek vytvoříte jednoduše pomocí rukojeti vařečky.
Upečené cukroví potřete broskvovým džemem a obalte ho ve strouhaném kokosu. Obalená kokosová kolečka vraťte zpět na plech a jejich důlky naplňte třešňovým džemem.
Cukroví následně podávejte v ozdobných papírových košíčcích.
Tip: Místo třešňového džemu můžete použít jahodový džem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: sweet recipes