Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bílkovo-máslový krém na zdobení dezertů

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Bílkovo-máslový krém na zdobení dezertů - postup přípravy

S tímto bílkovo-máslovým krémem můžete ozdobit dorty, cupcaky a další dezerty. Jeho příchuť i barvu si můžete „vyladit“ dle vlastního vkusu a výhodou je, že jej zvládnou připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Skleněnou mísu, ve které budete míchat ingredience, odmastěte pomocí citronové šťávy nebo octa. 

Poznámka: Pro skvělý výsledek je důležité, aby byla místa skutečně čistá, odmaštěná a suchá.

2. KROK

V míse smíchejte vaječné bílky s cukrem a šlehejte je, dokud se ingredience důkladně nepropojí. V hrnci přiveďte vodu k varu a položte na něj mísu s bílky a cukrem. Vše míchejte 3–5 minut. 

Poznámka: Ve směsi by vám měly vzniknout malé bublinky. 

3. KROK

Následně mísu sejměte z tepla a 15 minut ji šlehejte, dokud nevznikne krém, do kterého vmíchejte změklé máslo. 

4. KROK

Tip: Máslo přidávejte po částech po 10–15 vteřinových intervalech. Mělo by mít přibližně stejnou teplotu jako krém, aby se vám ingredience nerozdělily. Aspoň 2 hodiny před použitím máslo vyndejte z lednice.

5. KROK

Do hotového másla nyní můžete vmíchat oblíbená barviva, čokoládu, aromata nebo nějaké ozdoby. 

Tip: Bílkovo-máslový krém můžete použít ke zdobení nejrůznějších dezertů. Inspiraci najdete ve videu níže. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: MaryanaTastyFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů