Vláčná čajová buchta s jogurtem - postup přípravy
Vychutnejte si jedinečný, rychlý a originální dezert. Čajová buchta je neuvěřitelně jemná, voňavá a připravíte ji během pár minut.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte k nim cukr a směs krátce vyšlehejte pomocí metličky. Následně přidejte olej, bílý jogurt a těsto dobře promíchejte.
Do těsta vmíchejte jemný černý čaj. Ideální je použít klasický balený. V jiné míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva a jedlou sodu. Suché ingredience poté společně promíchejte.
Suchou směs postupně zapracujte do těsta tak, aby v něm nebyly hrudky. Formu o velikosti 30×11 cm vymažte tukem nebo vyložte pečicím papírem. Poté do ní nalijte těsto a povrch uhlaďte.
Čajovou buchtu lehce posypte cukrem, vložte ji do trouby předehřáté na 170 °C (horkovzduch) a pečte ji přibližně 50 minut. Po upečení zkontrolujte špejlí, zda je těsto hotové.
Upečenou buchtu vyjměte z trouby a nechte ji vychladnout. Poté ji nakrájejte a servírujte. Před podáváním ji můžete ještě posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto