Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Blesková rajská polévka

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Blesková rajská polévka - postup přípravy

Někdy je potřeba uvařit, i když není času nazbyt, a v tu chvíli přijde vhod nějaký chutný a přitom superrychlý pokrm. Blesková rajčatová polévka od paní Hany Petrášové splňuje obojí na výbornou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte dvě lžíce másla a osmahněte na něm hladkou mouku do světlé jíšky. Přidejte kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list a vše zalijte horkou vodou. Energicky vše promíchejte, aby se mouka spojila s vodou.

2. KROK

Do hrnce s polévkou rozdrobte zeleninový bujón, přidejte rajčatový protlak a trochu kečupu. Rajče nakrájejte na velmi drobné kostičky a přihoďte je do hrnce. Vše povařte asi 10 minut. Poté polévku dochuťte cukrem a podravkou, vyjměte koření a zjemněte ji kouskem másla a přisypejte jemně strouhaný sýr.

3. KROK

Zvlášť uvařte těstoviny nebo rýži a přidejte je do polévky. Nechte společně ještě chvíli provařit a podávejte posypanou nasekaným libečkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů