Blesková rajská polévka - postup přípravy
Někdy je potřeba uvařit, i když není času nazbyt, a v tu chvíli přijde vhod nějaký chutný a přitom superrychlý pokrm. Blesková rajčatová polévka od paní Hany Petrášové splňuje obojí na výbornou.
Ingredience
V hrnci rozehřejte dvě lžíce másla a osmahněte na něm hladkou mouku do světlé jíšky. Přidejte kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list a vše zalijte horkou vodou. Energicky vše promíchejte, aby se mouka spojila s vodou.
Do hrnce s polévkou rozdrobte zeleninový bujón, přidejte rajčatový protlak a trochu kečupu. Rajče nakrájejte na velmi drobné kostičky a přihoďte je do hrnce. Vše povařte asi 10 minut. Poté polévku dochuťte cukrem a podravkou, vyjměte koření a zjemněte ji kouskem másla a přisypejte jemně strouhaný sýr.
Zvlášť uvařte těstoviny nebo rýži a přidejte je do polévky. Nechte společně ještě chvíli provařit a podávejte posypanou nasekaným libečkem.