Játrové knedlíčky do polévky

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Játrové knedlíčky do polévky - postup přípravy

Domácí polévky jsou něco, co Češi jednoduše milují. Jsme velcí milovníci polévek obecně a připravovat je doma je samozřejmě mnohem levnější a vaše rodina je za to jistě vděčná. Už nevíte, jakou další polévku jim připravit? Vyzkoušejte tento recept na polévku s vesnickými játrovými knedlíčky, které přinesou do vaší kuchyně zcela novou chuť, kterou si všichni jistě užijete.

Játra jako první umyjte, usušte, nakrájejte a očistěte od odpadu. Nastrouhejte krustu žemle a namočte ji do vody. Na malé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli na lžíci tuku, promíchejte se zelenou petrželkou a také ji trochu orestujte. Namočenou žemli dobře zbavte vody, vložte do mísy, přidejte játra, vejce, strouhanku, sůl, pepř, cibuli a zelenou petrželku a dobře promíchejte.




Směs dobře zpracujte a poté ji nechte asi půl hodiny odpočívat. Malou lžičkou namočenou ve vroucí vodě udělejte pěkný podlouhlý knedlíček, několik okamžiků počkejte. Poté můžete vmíchat půl lžíce strouhanky a z celého množství postupně udělejte knedlíčky a uvařte je. Po dvou až třech minutách je přiveďte pomalu k varu a nechte vařit, dokud nebudou hotové. Když je rozkrojíte napůl, vnitřek nesmí být tmavě červený.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 164 hlasů
Nahlásit chybu
109 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Cheesecake Oreo s lískovými oříšky a karamelovým topingem
0 hlasů
25 minut
80 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Falešné Éclairs s banánem a vanilkovým pudinkem
0 hlasů
20 minut
10 minut
rychlé pokrmy
Smažený vajíčkový toust se sýrem a jahodovým džemem
0 hlasů
5 minut
10 minut
Hlavní chody
2 skvělé recepty s kukuřicí: Krůtí soté a těstoviny s tuňákem a kukuřicí
0 hlasů
minut
minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty