Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krupicová polévka se zeleninou a vejcem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 20 minut

Krupicová polévka se zeleninou a vejcem - postup přípravy

Máme pro vás tip na jednoduchou a rychlou polévku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je velmi chutná a plná vitamínů a bílkovin díky zelenině s vejci.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do rendlíku vložte změklé máslo, smíchejte ho s krupicí a na mírném ohni vytvořte krupicovou zavářku do polévky, kterou smažte 10 minut. 

2. KROK

Do hrnce vlijte vývar, smíchejte ho se zeleninovou směsí a přiveďte jej k varu – potrvá to asi 5 minut. Poté do něj vmíchejte zavářku a polévku vařte dalších 10 minut pod pokličkou.

Poznámka: Pokrm už nemusíte solit, protože sůl už je obsažena v hovězím vývaru.

3. KROK

Mezitím v misce vyšlehejte vejce, která vmíchejte do polévky. Poté vypněte oheň a do hrnce přisypte petrželku. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte pokrm odpočívat 5 minut. Následně můžete servírovat. 

Tip: Pokud byste chtěli vytvořit větší množství polévky, přidejte do receptu více másla a krupice.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů