Drštková polévka z hlívy ústřičné

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Drštková polévka z hlívy ústřičné - postup přípravy

Dršťkovka z houby jménem hlíva ústřičná je jednou z nejproslulejších polévek, a to zejména mezi těmi, kteří tu obyčejnou z hovězích žaludků nemohou ani vidět. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Jaroslavy Slavíkové.
1. KROK

Hlívu očistěte a klobouky nakrájejte na proužky. V hrnci na kousku sádla nebo troše rostlinného oleje zpěňte najemno nasekanou cibuli a přidejte k ní pokrájenou hlívu ústřičnou, kterou pod pokličkou duste do poloměkka.

2. KROK

Obsah hrnce zaprašte sladkou paprikou, nechte ji zarestovat a zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte sůl, pepř a majoránku, zahustěte jíškou nebo kváskem a dochuťte česnekem. Polévku nechte půl hodiny provařit, odstavte ze sporáku, nechte chvilku odpočinout a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 113 hlasů
Nahlásit chybu
141 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt