Bramborákové mini rolády s kuřecím masem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte šťavnatý rychlý oběd nebo originální svačinku, která dokonale zasytí. Bramborákové mini rolády s kuřecím vás ohromí svou chutí.
Těsto
Náplň
Na posypání
Oloupané nastrouhané brambory důkladně propláchněte a smíchejte je s vejci, na proužky nakrájenou paprikou, cibulí a nasekanou petrželkou. Ingredience zasypte moukou, ochuťte solí, pepřem a důkladně promíchejte.
Plech pokryjte pečicím papírem, který potřete olejem a rozprostřete na něj připravenou směs. Tu pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.
Pokračujte s přípravou náplně. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Přidejte k ní nakrájené kuřecí maso a pokračujte ve smažení dalších 6–7 minut.
Do směsi vmíchejte nakrájené papriky s česnekem a ingredience ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Do směsi přidejte nastrouhaný čedar a odstavte ji z tepla.
Upečené těsto nakrájejte na 6 stejných pruhů, které pokryjte náplní, zarolujte a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Bramborákové mini rolády posypte nastrouhaným čedarem, trochou nasekané petrželky a pečte je ještě 15 minut.
Tip: Pochoutka je vhodná i na cesty, protože chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER