Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavá kuřecí křidélka zapečená s bramborami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Křupavá kuřecí křidélka zapečená s bramborami - postup přípravy

V letních měsících jsme raději s rodinou a chodíme na výlety, do přírody, nebo se jen tak projít, pokud to počasí dovoluje. Proto mnozí lidé preferují zejména v létě pokrmy rychlé a jednoduché. Ideálně minutky z pánve, nebo jídla z jednoho pekáčku. Přinášíme vám tu druhou variantu. Inspirujte se a připravte si tato báječná a křupavá kuřecí křidýlka s bramborami. Jejich příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience pro:
2 porce

Základ

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si smíchejte ve středně velké misce všechny ingredience na marinádu, tj. majonézu, hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný stroužek česneku, sůl, mletou papriku a kari koření a vše promíchejte lžící. Kuřecí křídla si očistěte, omyjte ve studené vodě a vložte je do připravené marinády. Nechte maso marinovat asi 40 minut, aby dobře natáhlo všechny chutě.




Mezitím si oloupejte brambory, omyjte je ve studené vodě a pokrájejte na 4 až 6 dílků. Osušte pomocí papírové utěrky a vložte do pekáčku vymazaného máslem. Po uplynutí čtyřiceti minut vložte do zapékací misky k bramborám i kuřecí křídla spolu s marinádou.

Připravený pokrm vložte do trouby a zapékejte po dobu 40 minut při teplotě 190 stupňů Celsia. Kuřecí křídla s bramborami podávejte ideálně teplá.

K jídlu se perfektně hodí například nakládaná zelenina, nebo salátek ze zeleniny čerstvé. Ochutit porci je možné i oblíbenými studenými omáčkami, jako je tatarka, nebo třeba kečup. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů