Bramborová klobása se špekem

ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborová klobása se špekem - postup přípravy

Jestliže chcete ozvláštnit svůj jídelníček a zároveň jej trochu odlehčit, připravte k rodinnému obědu pečenou klobásu, jejíž hlavní součástí jsou namísto masa brambory. Budete nesmírně překvapení, že vypadá jako skutečná od řezníka a chutná navýsost výborně.
1. KROK

Oloupejte brambory a rozmixujte je v mixéru, případně je nastrouhejte. Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte ji s brambory. Špek nakrájejte na kostičky, dejte ho na pánev a smažte ho, dokud z něj nebudou zlatavé „škvarky“. Pak vše i s vyškvařeným tukem nalijte k bramborům.

2. KROK

Přidejte česnek, osolte, opepřete a dochuťte mletým bobkovým listem (lze použít i jiné koření dle chuti). Přidejte lžíci krupice a promíchejte. Směsí potom za pomoci narážečky na klobásy naplňte vypraná střeva a konce zavažte.

3. KROK

Dejte klobásy na plech vymazaný olejem. Propíchejte je na několika místech jehlou a vložte plech do předehřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte je, dokud nebudou krásně zlatavé až nahnědlé.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 174 hlasů
Nahlásit chybu
87 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt