Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové langoše bez kynutí

4,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborové langoše bez kynutí - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na jednoduché bramborové langoše bez kynutí, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete se sýrem, česnekem a kečupem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na langoše

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Den předem uvařené brambory oloupejte a  nastrouhejte najemno do větší mísy. Poté do nich přidejte vejce, kypřicí prášek, špetku soli a mouku. Vše dobře promíchejte, až vznikne kompaktní těsto.

2. KROK

Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte na placku o tloušťce asi 1 cm. Pomocí hrnku nebo vykrajovátka vykrajujte jednotlivé langoše.

3. KROK

V pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a langoše smažte z obou stran dozlatova. Každou stranu smažte přibližně 2–3 minuty, dokud nejsou langoše křupavé.

4. KROK

Po usmažení langoše potřete prolisovaným česnekem, kečupem a posypte je nastrouhaným sýrem podle vaší chuti.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů