Bramborové langoše bez kynutí - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na jednoduché bramborové langoše bez kynutí, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete se sýrem, česnekem a kečupem.
Na langoše
Na dokončení
Den předem uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do větší mísy. Poté do nich přidejte vejce, kypřicí prášek, špetku soli a mouku. Vše dobře promíchejte, až vznikne kompaktní těsto.
Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte na placku o tloušťce asi 1 cm. Pomocí hrnku nebo vykrajovátka vykrajujte jednotlivé langoše.
V pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a langoše smažte z obou stran dozlatova. Každou stranu smažte přibližně 2–3 minuty, dokud nejsou langoše křupavé.
Po usmažení langoše potřete prolisovaným česnekem, kečupem a posypte je nastrouhaným sýrem podle vaší chuti.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem