Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové karbanátky v kořeněné strouhance s parmazánem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové karbanátky v kořeněné strouhance s parmazánem - postup přípravy

Pokud chystáte party, anebo jen filmový večer s občerstvením, mohly by se vám hodit jednoduché a rychlé miniaturní karbanátky z bramborové kaše smažené ve strouhance s parmazánem. Je to chutné občerstvení, s jehož přípravou si poradí i naprostý začátečník. K přípravě stačí jen šťouchadlo na brambory a pánvička.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Dvě brambory uvařte doměkka a rozšťouchejte je na kaši. Přidejte dvě špetky soli, jednu lžičku sladké papriky a podle chuti opepřete. Hladkolistou petrželku zbavte stonků, lístky nasekejte najemno a přidejte je do brambor. Všechny ingredience pak zpracujte do homogenní směsi. Tu nakonec sjednoťte dvěma polévkovými lžícemi škrobu a vytvořte tak tvárné těsto, které chvíli hněťte rukou, aby získalo soudržnost a pružnost.

2. KROK

Těsto přemístěte na pracovní plochu a rozdělte ho na 9 stejných dílů. Z každého dílu těsta zformujte malou kuličku.

3. KROK

Do hlubokého talíře nasypejte strouhanku, přidejte k ní jednu polévkovou lžíci jemně strouhaného parmazánu a dochuťte jednou čajovou lžičkou sušené bazalky a všechno promíchejte. Do jiné misky vyklepněte vajíčko, lehce ho osolte a rozšlehejte dohladka. Každý bramborový karbanátek obalte nejprve ve vajíčku, které nechte velmi dobře okapat, a poté ve směsi kořeněné strouhanky s parmazánem.

4. KROK

Pokud chcete, můžete před smažením karbanátky ještě opatřit zajímavým vzorováním. Pokud máte po ruce zajímavě tvarovaný cedník, obtiskněte jej na karbanátek. Pokud ne, použijte prostě stěrku nebo jiný rovný předmět a vytvořte zářezy ve tvaru jednoduché hvězdičky.

5. KROK

Na sporáku rozehřejte velkou pánev s vyšší vrstvou oleje a vložte do ní smažit připravené bramborové karbanátky po obou stranách několik minut dozlatova.

6. KROK

Po dosmažení nechte karbanátky okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte spolu se svou oblíbenou studenou omáčkou jako chutný předkrm nebo lahůdku k televizi.

7. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů