Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bulgurové rizoto s masovou směsí a zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bulgurové rizoto s masovou směsí a zeleninou - postup přípravy

Pokud hledáte recept na rychlý, chutný a zajímavý oběd nebo večeři, vyzkoušejte recept paní Lenky Sedláčkové, který je vhodný i pro dietáře, jelikož bulgur snižuje chuť na sladké a tlumí pocit hladu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bulgur propláchněte a vložte do 250 ml vroucí osolené vody. Vařte 10 minut. 

Tip: Po uvaření nechte bulgur dojít v hrnci přikrytém pokličkou. Bude krásně vláčný a nadýchaný.

2. KROK

Zatímco se bulgur vaří, v pánvi rozpusťte sádlo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne cibule „sklovatět“, přidejte k ní nahrubo namletou vepřovou plec a kuřecí prsa. Směs osolte, opepřete a ochuťte ji kmínem. Vše promíchejte a smažte, dokud nebude maso měkké. 

3. KROK

Jakmile maso změkne, přidejte do pánve sterilovaný hrášek a najemno nastrouhanou mrkev. Až se zelenina prohřeje, přidejte do směsi připravený bulgur a zamíchejte. 

Tip: Bulgurové rizoto můžete podávat s nastrouhaným sýrem, s cherry rajčátky a kyselými okurkami.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů