Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čínské kuřecí řízečky v medové omáčce se sezamovými semínky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čínské kuřecí řízečky v medové omáčce se sezamovými semínky - postup přípravy

Kuřecí řízečky v asijském stylu jsou ochucené sójovou omáčkou a zjemněné jablečným octem. Výsledný dojem pak umocňuje medová omáčka a sezamová semínka. Řízečky se rozpouštějí v ústech a zanechávají za sebou neuvěřitelný pocit jemnosti. Připravte si je doma i vy. Není to nic těžkého

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Marináda

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kuřecí prsíčka umyjte a osušte papírovými utěrkami a rozkrájejte je na širší nudličky a vložte je do hluboké mísy. K masu přidejte jednu polévkovou lžíci sójové omáčky, totéž množství rýžového či jablečného octa (nebo citrónové šťávy, pokud nemáte ani jeden druh) a podle chuti osolte a opepřete.




Vyklepněte jedno vajíčko, oddělte z něho žloutek, který odložte stranou na příští použití a bílek nalijte do mísy s masem a ostatními přísadami.

Maso v míse zaprašte bramborovým škrobem, který prosejte přes jemné sítko. Všechny ingredience pak vzájemně důkladně promíchejte, aby se jimi maso ze všech stran obalilo.

Připravené maso s marinádou v míse zakryjte přilnavou fólií a vložte do lednice odpočívat nejméně 30 minut, aby se všechny příchuti dobře proležely a nasákly do masa (v žádném případě ho nenechávejte marinovat mimo lednici, na vzduchu při pokojové teplotě by se za pár minut začaly množit nebezpečné bakterie, které by mohly nejenom zkazit chuť jídla, ale i ohrozit vaše zdraví).

Zatímco se maso marinuje v lednici, připravte si medovou omáčku se sezamovými semínky. Sezam nasypejte do misky a přidejte k němu čtyři polévkové lžíce sójové omáčky (množství můžete přizpůsobit podle chuti a podle slanosti vaší sójové omáčky, která se často velmi zásadně liší). Do směsi pak přidejte jednu čajovou lžičku medu a důkladně ho rozmíchejte, aby se rozpustil.

Na kamnech rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje na vysokou teplotu. Vložte na ni všechny kousky marinovaného masa a zprudka je opékejte po obou stranách přesně čtyři minuty dozlatova. Pak snižte plamen na minimum, zalijte maso připravenou medovou omáčkou, důkladně promíchejte, aby se kousky masa obalily omáčkou a semínky a vařte je další 2 až 3 minuty.

Jarní cibulku pokrájejte na delší kousky.

Hotové maso sejměte z pánve, promíchejte s cibulkou a podávejte.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů