Bramborové taštičky plněné brynzou s anglickou slaninou a kysanou smetanou - postup přípravy
Z bramborového těsta můžete k obědu i večeři udělat výborné plněné taštičky, k nimž se skvěle hodí smažená slanina a lžíce zakysané smetany. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Brambory ve slupce omyjte a dejte je vařit do hrnce s osolenou vodou, dokud nebudou měkké. Vodu slijte, nechte je vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Trošku strouhaných brambor odeberte, budou potřeba na brynzovou směs. Zbytek v míse smíchejte se solí, vejcem a polohrubou moukou a vypracujte hutné těsto.
Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něj placku. Z ní větším kulatým vykrajovátkem vykrájejte kolečka. Brynzu smíchejte s nasekanou petrželkou a trochou strouhaných brambor. Směs dejte doprostřed koleček, uzavřete je a okraje stiskněte prsty.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a poté do ní vhoďte vařit taštičky. Počkejte, až vyplavou, ještě je chvilku vařte a poté je vyjměte z vody. V průběhu vaření si nakrájejte na kostičky slaninu a na pánvi ji osmahněte do zlatova. Hotové taštičky ozdobte na talíři slaninou a trochou zakysané smetany.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.