Bramborový salát s rajčaty - postup přípravy
Pokud si budete chtít letošní vánoční svátky nějak ozvláštnit, můžete tak učinit s tímto nezvyklým bramborovým salátem. Jsou v něm obsažené jak klasické ingredience (brambory, šunka, kyselá okurka), tak i ty méně obvyklé, jako jsou rajčata a jarní cibulka. I přesto je přímo dokonalý a hodit se bude k masu perfektně. Vyzkoušejte něco nového. Salát je možné jíst i samotný jako předkrm, nebo je vhodný k obědu a večeři s celozrnným chlebem.
Ingredience
Postup je v podstatě dost podobný, jako když děláte klasický bramborový salát. Brambory si nejprve uvařte ve slupce do měkka. Pak je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vložte je do velké mísy a přidejte i na kostičky pokrájenou šunku, plátky kyselých okurek, menší kostky rajčat, na plátky nakrájená vařená vajíčka, nadrobno nasekanou jarní cibulku, zakápněte vše majonézou, osolte a dobře promíchejte vařečkou.
Bramborový salát před podáváním dejte do lednice vychladit. Servírujte buď k masovému steaku, řízku, nebo jen tak samotný s plátkem oblíbeného chleba, či jiného pečiva. Pokud budete chtít lehčí variantu salátu, přidat lze místo klasické majonézy light verzi, nebo méně tučnou zakysanou smetanu. Vegetariáni pouze vynechají šunkový salám a získají velmi chutný pokrm pro každou příležitost.
Velice dobrý a v podstatě i dietní bude bramborový salát i se zálivkou z olivového oleje, soli, mletého černého pepře a citronové šťávy. Je jen na vás, jak pokrm pojmete. Kdo rád ostřejší chutě, může místo jarní cibulky použít tu žlutou, nebo červenou. Přejeme vám dobré chutnání.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.