Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavý nakládaný salát z ředkviček a salátových okurek

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Křupavý nakládaný salát z ředkviček a salátových okurek - postup přípravy

Udělejte si řádně vitamínové zásoby na zimu a zavařte si ředkvičky spolu se salátovými okurkami! Tento snadný zeleninový salát oceníte kdykoliv v roce. Je nabitý vitamíny a skvěle se hodí jak k masovým, tak k bramborovým pokrmům.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte marinádu na salát, tj. v středně velkém hrnci si svařte vodu s vinným octem, krupicovým cukrem, solí, mletým pepřem, hořčičnými semínky a bobkovým listem. Až bude nálev hotový, odstavte jej z plotny a nechte zcela zchladnout.




Nyní si omyjte a očistěte ředkvičky a pokrájejte je na tenké plátky. Salátové okurky pouze omyjte, odkrojte stopky a rovněž naplátkujte.

Oba druhy zeleniny navrstvěte rovnoměrně do sterilovaných sklenic a přelijte připraveným nálevem.

V něm by měla být zelenina zcela ponořená. Následně nádoby se salátem zavíčkujte a umístěte do lednice na 24 hodin. Pak můžete podávat.

Salát z ředkviček a okurek můžete skladovat v lednici do první konzumace až dva měsíce. Hodit se bude k jakémukoliv masovému či bramborovému pokrmu. Dopřát si jej můžete ovšem jen tak pro osvěžení. Přejeme vám dobrou chuť.

Pokud máte v oblibě bylinky, můžete je při nakládání zeleniny taktéž použít. Hodit se bude například čerstvá petrželka, čerstvý koriandr, kerblík anebo třeba kopr. Pro pikantní chuť přidejte do nálevu feferonku anebo chilli papričku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů