Brambory na loupačku s česnekovým tvarohem - postup přípravy
Olupsije neboli brambory na loupačku podle receptu od paní Hany Petrášové jsou ideální pokrm, pokud nemáte moc času na vaření, ale přitom si chcete pochutnat. Přidat k nim můžete tvaroh, máslo nebo třeba bylinky, nakonec ale nesmí chybět sklenice studeného mléka či kefíru.
Brambory
Ochucený tvaroh
Brambory velmi pečlivě očistěte pod tekoucí vodou. Do hrnce dejte brambory, sůl a přilijte dostatečné množství vody, aby byly brambory ponořené. Vařte je do úplného změknutí zhruba 25 minut. Po uvaření brambory sceďte a opatrně je oloupejte.
Nastrouhejte si tvrdý sýr nahrubo. Vaničkový tvaroh vyklopte do mísy, přidejte k němu nastrouhaný sýr a změklé máslo. Všechny ingredience dobře utřete vidličkou. Poté přidejte utřený česnek a dochuťte solí.
Uvařené brambory na loupačku naservírujte na talíř, posypejte je nasekanou pažitkou, doplňte je kopečkem ochuceného tvarohu a sklenicí dobře vychlazeného mléka či kefíru.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.