Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák v těstíčku s paprikou a česnekem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Květák v těstíčku s paprikou a česnekem - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte pokrm s aromatickou chutí, který můžete jíst samostatně nebo zakomponovat do salátů. Květák v těstíčku je hotový za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Těstíčko

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte, zbavte košťálu, rozdělte ho na růžičky a vařte v osolené vodě s octem a stroužkem česneku 3–5 minut, doměkka.

Tip: Čím déle budete květák smažit, tím měkčí bude.

2. KROK

Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s nasekanou petrželkou, solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a sušeným česnekem. 

Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstíčku nevznikly hrudky.

3. KROK

K ingrediencím přidejte vejce, mléko a vše důkladně promíchejte. Uvařený květák sceďte, obalte ho v těstíčku a smažte v rozpáleném oleji 5–7 minut ze všech stran. 

Tip: Krásné zlatavé barvy dosáhnete, když budete květák smažit na mírném ohni.

4. KROK

Květák v těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. Poté ho servírujte samostatně, s brambory nebo se zeleninovým salátem. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů