Květák v těstíčku s paprikou a česnekem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte pokrm s aromatickou chutí, který můžete jíst samostatně nebo zakomponovat do salátů. Květák v těstíčku je hotový za pár minut.
Základ
Těstíčko
Na smažení
Květák omyjte, zbavte košťálu, rozdělte ho na růžičky a vařte v osolené vodě s octem a stroužkem česneku 3–5 minut, doměkka.
Tip: Čím déle budete květák smažit, tím měkčí bude.
Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s nasekanou petrželkou, solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a sušeným česnekem.
Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstíčku nevznikly hrudky.
K ingrediencím přidejte vejce, mléko a vše důkladně promíchejte. Uvařený květák sceďte, obalte ho v těstíčku a smažte v rozpáleném oleji 5–7 minut ze všech stran.
Tip: Krásné zlatavé barvy dosáhnete, když budete květák smažit na mírném ohni.
Květák v těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. Poté ho servírujte samostatně, s brambory nebo se zeleninovým salátem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny