Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové muffiny bez mouky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zeleninové muffiny bez mouky - postup přípravy

Preferujete spíš bezmasé chuťovky k vínu a pivu? Pak si připravte lahodné zeleninové muffiny bez mouky. Strouhaný parmezán jim dodává na výjimečné chuti. Hotové je budete mít během několika málo minut a servírovat je můžete i vzácné návštěvě!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si na pánvi rozpustíte a rozpálíte máslo. Na něm pak orestujte jemně pokrájenou červenou cibuli a lisovaný stroužek česneku.




Následně přidejte i loupanou a na kostičky nakrájenou mrkev, kousky očištěné papriky a nasekaný pórek. Zeleninu dle chuti osolte, opepřete a po několika minutách odstavte z plotny.

Dokončování těsta na muffiny a pečení pokrmu

Nyní si k ruce vezměte větší mísu a do ní rozklepněte vejce. Ta smíchejte s najemno strouhaným parmezánem, mlékem, solí a případně i pepřem. Do této směsi následně vložte restovanou zeleninu a pečlivě promíchejte.

K ruce si pak vezměte formu na muffiny, každý otvor vymažte trochou olivového oleje a nalijte do ¾ vaječné těsto se sýrem. Muffiny pečte v předehřáté troubě asi 15 minut při teplotě 200 °C.

Servírování zeleninových muffinů

Upečené muffiny se zeleninou a sýrem vyjměte z trouby a po mírném zchladnutí podávejte jako chuťovku k oblíbenému alkoholu. Možné je, dopřát si pokrm i k rychlé večeři anebo k vydatné snídani. Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace slaných muffinů

Pokud vám nevyhovuje výše uvedená kombinace surovin, určitě můžete recept upravit. Do těsta na slané muffiny vložte třeba strouhanou slaninu, šunku, kukuřici, olivy a podobně. Je to jen na vás!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů