Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory na loupačku s česnekovým tvarohem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Brambory na loupačku s česnekovým tvarohem - postup přípravy

Olupsije neboli brambory na loupačku podle receptu od paní Hany Petrášové jsou ideální pokrm, pokud nemáte moc času na vaření, ale přitom si chcete pochutnat. Přidat k nim můžete tvaroh, máslo nebo třeba bylinky, nakonec ale nesmí chybět sklenice studeného mléka či kefíru.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Brambory

Ochucený tvaroh

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory velmi pečlivě očistěte pod tekoucí vodou. Do hrnce dejte brambory, sůl a přilijte dostatečné množství vody, aby byly brambory ponořené. Vařte je do úplného změknutí zhruba 25 minut. Po uvaření brambory sceďte a opatrně je oloupejte.

2. KROK

Nastrouhejte si tvrdý sýr nahrubo. Vaničkový tvaroh vyklopte do mísy, přidejte k němu nastrouhaný sýr a změklé máslo. Všechny ingredience dobře utřete vidličkou. Poté přidejte utřený česnek a dochuťte solí.

3. KROK

Uvařené brambory na loupačku naservírujte na talíř, posypejte je nasekanou pažitkou, doplňte je kopečkem ochuceného tvarohu a sklenicí dobře vychlazeného mléka či kefíru.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů