Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata s cibulí v medové marinádě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Rajčata s cibulí v medové marinádě - postup přípravy

Rajčata s cibulí v medové marinádě jsou neobvyklým salátem, na kterém si dozajista pochutná celá rodina. Mohou se podávat samotná, ale také jako příloha k masu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Rajčata, cibuli i česnek nakrájejte na plátky. Petrželku pak natrhejte na menší kousky. Zapékací mísu vyložte nakrájenými rajčaty, na ně navrstvěte pokrájenou cibuli, česnek, a nakonec je posypte natrhanou petrželkou.  

2. KROK

Postup opakujte až po okraj zapékací mísy. Poté si připravte marinádu. Smíchejte med, citronovou šťávu, olej, sůl dle chuti, mletou sladkou papriku a provensálské koření. 

3. KROK

Důkladně promíchanou marinádou zalijte zeleninu v zapékací míse. Přikryjte ji potravinářskou fólií a dejte ji na 1–2 hodiny odležet do lednice.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů