Nepečený dezert s karamelizovanými jablíčky

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nepečený dezert s karamelizovanými jablíčky - postup přípravy

Nemáte času nazbyt, avšak potřebujete připravit pro své hosty chutný dezert? Pak vsaďte třeba na ten pudinkový s karamelizovanými jablíčky. Není na něj vůbec nic složitého. Vše budete mít hotové během chviličky!

Začněte tím, že si omyjete a očistíte od jádřince jedno jablko. Pak jej nakrájejte na kousky a vložte do mixéru. Vznikne vám pyré, které je však nutné ještě přecedit přes jemné sítko.




Výslednou hmotu vložte do hrnce a smíchejte spolu s mlékem, kukuřičným škrobem a také karamelovým pudinkem. Lze dle potřeby i dosladit cukrem. Vše povařte na mírnějším plamenu a míchejte průběžně do zhoustnutí.

Vrstvení pudinku do skleniček a zdobení dezertu

Hotový pudink přelijte do ozdobných skleniček a nechte zatuhnout. Mezitím se pusťte do přípravy karamelizovaných jablek. Jablko oloupejte, odstraňte jádřinec a pokrájejte jej na menší kostičky. Ty vložte do pánve s máslem a opékejte také spolu s krupicovým cukrem, aby ovoce zkaramelizovalo.

Nakonec přisypte i mletou skořici a důkladně promíchejte. Hotová jablíčka navrstvěte na pudink a přesypte dle libosti drcenými oříšky.

Servírování pudinkového dezertu s karamelizovanými jablíčky

Před podáváním nechte pudinkový dezert vychladnout v lednici. Hodit se k němu bude jak šálek kávy, tak třeba horká čokoláda, kakao anebo čaj. Doplnit porci můžete i o kousek skořicové sušenky (vynikající bude např. Lotus sušenka). Ostatně možné je použít i máslové sušenky BeBe. Je to jen a jen na vás. Přejeme vám dobré chutnání!

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 199 hlasů
Nahlásit chybu
104 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt