Brambory s vepřovým masem, zeleninou a sýrem z jednoho pekáčku - postup přípravy
Recepty z jednoho pekáčku všichni milují. Prostě vše nakrájíte, vhodíte do pekáče a zapečete, stejně, jako to dělá paní Jana Šulcová, která se s námi podělila o svůj osvědčený rodinný recept.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na kolečka. Plech vytřete trochou oleje, vyrovnejte na něj kolečka brambor a podle chuti je osolte, opepřete a posypejte sladkou mletou paprikou.
Vepřové maso nakrájejte na plátky. Po obou stranách je rozklepejte, posypejte solí, pepřem a trochou grilovacího koření. Plátky masa vyskládejte na brambory a vše zasypejte nahrubo strouhaným eidamem a nivou.
Rajčata nakrájejte na menší měsíčky a jarní cibulku nasekejte na kroužky. Rajčata rovnoměrně vyskládejte na vrstvu sýra a vše posypejte nasekanou jarní cibulkou. Nakonec nakrájejte bílé papriky na drobné kostičky či proužky a posypejte jimi povrch dobroty v plechu.
Vedle v kastrůlku rozmíchejte dvě kostky šťávy k vepřovému masu (případně obyčejného vepřového bujónu) s trochou horké vody a přilijte k nim smetanu. Tuto směs pak nalijte na brambory s masem v pekáčku.
Plech s ingrediencemi vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte vše asi 1,5 hodiny. Poté stáhněte teplotu na 150 °C a nechte dojít úplně doměkka. Hotovou dobrotu ihned po dopečení podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.