Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezé roláda s malinami à la legendární dort Pavlova

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Bezé roláda s malinami à la legendární dort Pavlova - postup přípravy

Nadýchaný dort Pavlova je typický jednoduchou přípravou a malým množstvím potřebných ingrediencí. Upečte si jedinečnou roládu inspirovanou tímto dortem. Zaručeně nebudete litovat.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Další

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vezměte bílky a přidejte k nim sůl. Vyšlehejte do velmi tuhého sněhu. Když je téměř hotový, přidejte ocet. Nebojte, že by byl ve výsledném dezertu cítit, pouze napomáhá vytvořit stabilnější bílkový sníh. Pak pomalu přisypávejte vanilkový cukr, přičemž neustávejte ve šlehání. Pokud máte kuchyňský robot, půjde to snáz.

2. KROK

Moučkový cukr spolu s kukuřičným škrobem do sněhu opatrně vmíchejte metličkou, znovu už nešlehejte. Hotové nadýchané těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně ho rozetřete i do stran. Vršek posypte plátky mandlí. Těsto poté upečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 20–25 minut. Upečené těsto bude na povrchu zlatavé.

3. KROK

Vezměte další pečicí papír a posypte ho prosátým moučkovým cukrem. Upečené těsto na něj opatrně překlopte tak, aby byl vršek i spodek těsta pokrytý papírem. Horní pečicí papír od těsta opatrně odlepte. Pak můžete začít připravovat krém. Suroviny na krém by měly být dobře vychlazené, ideálně je nechte den předem v lednici.

4. KROK

Do mísy vložte mascarpone, smetanu na šlehání, moučkový cukr, vanilkový extrakt a sůl. Vše prošlehejte buď ručně, v mixéru nebo kuchyňským robotem do krému. Naneste ho na připravený plát těsta a rovnoměrně rozetřete. Posypte malinami. Uchopte těsto za spodní pečicí papír a opatrně začněte rolovat. Roládu můžete ještě pocukrovat a ozdobit lístky máty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů