Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory carbonara

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Brambory carbonara - postup přípravy

Tento recept je už svým názvem celkem tajemný. Jistě jste slyšeli pojem špagety carbonara, který patří mezi typická italská jídla. Co se však stane, pokud těstoviny vyměníte za známou přílohu v podobě brambor? Vytvoříte pochoutku, se kterou vám pomůže tento náš recept.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vše začíná přípravou brambor, které je nutné nejprve oloupat a poté je nakrájet na menší kostky, nebo na plátky. Poté je dejte do vody a nechte je vařit. Ne však klasicky, jelikož postačí asi 10 minut. Stačí, aby lehce změkly, ale nebyly úplně dovařené. To proto, že následně dojdou při dalších fázích přípravy. Když jsou brambory uvařeny, přeceďte je a dejte je do zapékací mísy.

Nyní si můžete připravit i ostatní ingredience. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a na másle ji začněte restovat na pánvi. K ní poté přidejte také nakrájení krůtí maso, dokud nebude dostatečně tepelně opracované. V tuto chvíli máte všechny základy na brambory carbonara hotové.

Jak brambory, tak i směs z pánve, tak i veškeré ostatní ingredience smíchejte v zapékací míse. Nyní přidejte také sůl, pepř, petržel a případné další koření, abyste dosáhli chuti, kterou máte rádi, slaninu můžete buď nakrájet na menší plátky, nebo je lze celé položit na vrch pekáče. Ten následně celý zasypte strouhaným parmezánem.

Vše, co máte v zapékací míse připraveno můžete dát do trouby. Tu před tím rozehřejte na teplotu 180 stupňů Celsia, která je pro zapékání optimální. Doba pečení by měla být 20 – 30 minut. Potom jsou vaše brambory carbonara hotové a tak je můžete začít servírovat. Vhodné jsou jako samostatné jídlo. Přejeme vám dobrou chuť.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů