Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté klobásy v bramborovém těstíčku

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Šťavnaté klobásy v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Jestliže máte s rodinou v oblibě bramboráky v kombinaci s uzeninou, bude vám zcela jistě chutnat i tento pokrm, nebo tedy respektive chuťovka. Klobásy obalované v bramborovém těstíčku jsou šťavnaté, lahodné, zkrátka dokonalé. A když je nakrájíte na kolečka, dají se podávat i jako netradiční jednohubky hostům! Pusťte se do toho. Je to velice jednoduché.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první fázi je potřeba si uvařit brambory ve slupce. Omyjte je tedy, vložte do hrnce, přidejte studenou vodu, trochu soli a vařte do změknutí. Poté vodu odlijte a nechte brambory vychladnout.




Pokračujte tím, že si do velké mísy rozklepnete vejce, přidáte sůl, mletý pepř a také oloupané a nahrubo nastrouhané brambory, které jste právě uvařili. Všechny suroviny dobře promíchejte, ideálně rukama. V poslední fázi přisypte hladkou mouku a vytvořte nelepivé těstíčko.

K ruce si posléze vezměte klobásy, přepulte je na polovinu a jednotlivé kousky pečlivě obalte v bramborovém těstíčku. Dále si do jedné misky nasypte trochu strouhanky a do té druhé rozklepněte vajíčko a vyšlehejte. Obalenou klobásu ponořte nejprve do vejce a poté vložte do strouhanky a rovnoměrně uzeninu pokryjte. Pak se pusťte do smažení.

V pánvi si rozpalte slunečnicový olej a v něm smažte klobásy v těstíčku do zlatova ze všech stran. Poté vyjměte na savý papírový ručník, odsajte přebytečný tuk a konzumujte teplé. Hodit se bude k obalované klobáse například i zeleninový salát, nebo třeba hořčice a pečivo. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů