Šťavnaté klobásy v bramborovém těstíčku - postup přípravy
Jestliže máte s rodinou v oblibě bramboráky v kombinaci s uzeninou, bude vám zcela jistě chutnat i tento pokrm, nebo tedy respektive chuťovka. Klobásy obalované v bramborovém těstíčku jsou šťavnaté, lahodné, zkrátka dokonalé. A když je nakrájíte na kolečka, dají se podávat i jako netradiční jednohubky hostům! Pusťte se do toho. Je to velice jednoduché.V první fázi je potřeba si uvařit brambory ve slupce. Omyjte je tedy, vložte do hrnce, přidejte studenou vodu, trochu soli a vařte do změknutí. Poté vodu odlijte a nechte brambory vychladnout.
Pokračujte tím, že si do velké mísy rozklepnete vejce, přidáte sůl, mletý pepř a také oloupané a nahrubo nastrouhané brambory, které jste právě uvařili. Všechny suroviny dobře promíchejte, ideálně rukama. V poslední fázi přisypte hladkou mouku a vytvořte nelepivé těstíčko.
K ruce si posléze vezměte klobásy, přepulte je na polovinu a jednotlivé kousky pečlivě obalte v bramborovém těstíčku. Dále si do jedné misky nasypte trochu strouhanky a do té druhé rozklepněte vajíčko a vyšlehejte. Obalenou klobásu ponořte nejprve do vejce a poté vložte do strouhanky a rovnoměrně uzeninu pokryjte. Pak se pusťte do smažení.
V pánvi si rozpalte slunečnicový olej a v něm smažte klobásy v těstíčku do zlatova ze všech stran. Poté vyjměte na savý papírový ručník, odsajte přebytečný tuk a konzumujte teplé. Hodit se bude k obalované klobáse například i zeleninový salát, nebo třeba hořčice a pečivo. Přejeme dobrou chuť.