Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso na kedlubnách

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vepřové maso na kedlubnách - postup přípravy

Vepřové na kedlubnách je velmi starý pokrm, které vařívaly už prababičky. Vyzkoušejte ho podle osvědčeného receptu, který jsme získali od paní Marie Kopalové.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na menší kostky, které osolte, opepeřete a okmínujte. Cibuli nasekejte nadrobno a na troše rostlinného oleje ji v hrnci osmahněte dohněda. Přidejte maso, nechte ho zprudka ze všech stran zatáhnout, podlijte ho trochou vody a na mírném až středním ohni jej duste doměkka.

2. KROK

Mezitím očistěte kedlubny a nakrájejte je buďto na kostky, anebo je nastrouhejte. Když je maso téměř hotové, přihoďte k němu kedlubny a nechte je chvíli dusit, aby změkly. V průběhu vaření podle potřeby obsah hrnce čas od času podlijte vodou.

3. KROK

Omáčku podle potřeby zahustěte záklechtkou z hladké mouky a vody a nechte vše ještě 10 minut povařit. Hotové vepřové maso na kedlubnách rozdělte na talíře, doplňte jej vařeným bramborem a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů