Broskvový koláč s drobenkou a krémem - postup přípravy
Broskvový koláč s drobenkou je šťavnatý a nadýchaný dezert, který spojuje jemné těsto s křupavou posypkou. Zamilují si ho všichni milovníci sladkého.
Těsto
Náplň
Krém
Drobenka
Ve větší míse smíchejte vlažné mléko s čerstvým droždím. Jakmile se rozpustí, přidejte cukr s hladkou moukou, máslem, vejcem a citronovou kůrou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které zakryjte a nechte kynout 20 minut na teplém místě. Poté omyjte broskve, vypeckujte je a nakrájejte na tenké měsíčky. Vykynuté těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a broskvemi ho pokryjte.
Následně vytvořte drobenku, smícháním hladké mouky, změklého másla a moučkového cukru. Na závěr vyšlehejte v samostatné míse vaječné bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
Krémem pokryjte broskve a dezert posypte drobenkou. Pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Broskvový koláč s drobenkou podávejte po vychladnutí, aby byl lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte

