Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový piškot s pudinkovou náplní

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 49 minut

Broskvový piškot s pudinkovou náplní - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům nadýchaných dezertů, které jsou kombinací jemnosti a osvěžující chuti, upečte si broskvový piškot. Je plný lahodné pudinkové náplně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Pudinková náplň

Na potření a posypání

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko, a jakmile se ingredience propojí, mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete prosetím suchých ingrediencí.

2. KROK

Do vzniklého těsta vmíchejte nakrájené broskve a polovinu jeho množství vlijte do formy na pečení, vymazané máslem. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

3. KROK

Mezitím připravte pudinkovou náplň. V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s cukrem, kukuřičným škrobem a citronovou šťávou. Do směsi přidejte citronovou kůru s mlékem a směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.

4. KROK

Pudink odstavte z tepla, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

5. KROK

Vychladlou pudinkovou náplní pokryjte upečený korpus a pokryjte ji zbytkem těsta s broskvemi. Pokračujte v pečení dalších 30 minut a ještě teplý dezert potřete medem a posypte strouhaným kokosem.  

6. KROK

Broskvový piškot nechte vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude pochoutka lépe stravitelná. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Appetitlicher Kuchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů