Broskvový piškot s pudinkovou náplní - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům nadýchaných dezertů, které jsou kombinací jemnosti a osvěžující chuti, upečte si broskvový piškot. Je plný lahodné pudinkové náplně.
Těsto
Pudinková náplň
Na potření a posypání
Na vymazání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko, a jakmile se ingredience propojí, mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete prosetím suchých ingrediencí.
Do vzniklého těsta vmíchejte nakrájené broskve a polovinu jeho množství vlijte do formy na pečení, vymazané máslem. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Mezitím připravte pudinkovou náplň. V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s cukrem, kukuřičným škrobem a citronovou šťávou. Do směsi přidejte citronovou kůru s mlékem a směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Pudink odstavte z tepla, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Vychladlou pudinkovou náplní pokryjte upečený korpus a pokryjte ji zbytkem těsta s broskvemi. Pokračujte v pečení dalších 30 minut a ještě teplý dezert potřete medem a posypte strouhaným kokosem.
Broskvový piškot nechte vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude pochoutka lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetitlicher Kuchen