Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Mont Blanc s kokosovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Dort Mont Blanc s kokosovým krémem - postup přípravy

Milujete-li dezerty s exotickou chutí kokosu, vyzkoušejte recept na dort Mont Blanc. Dezert vás uchvátí úžasnou kombinací nadýchaného korpusu a jemného krému.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Na vymazání

Krém

K navlhčení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny – směs šlehejte minimálně 10 minut. Do pěny vmíchejte směs mouky, kukuřičného škrobu a kypřicího prášku na pečení. 

2. KROK

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je v několika dávkách.

3. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–35 minut. 

Tip: Dortový ráfek vymažte máslem a vysypte moukou. Díky tomu se z něj dezert bude lépe vyndávat.

4. KROK

Zatímco se těsto peče, připravte krém. V rendlíku smíchejte kokosové mléko s kravským mlékem a tekutinu zahřívejte 2–3 minuty. 

5. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce s klasickým, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem do pěny, do které vmíchejte teplé mléko z rendlíku. 

Poznámka: Místo kokosového mléka můžete použít kravské mléko. 

6. KROK

Směs přelijte zpět do rendlíku a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte smetanový sýr a strouhaný kokos. 

Tip: Místo smetanového sýra můžete použít Mascarpone.

7. KROK

Krém přendejte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout. 

Tip: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

8. KROK

Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a nechte ho vychladnout na chladící mřížce.

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte. 

9. KROK

Následně korpus horizontálně rozřízněte na tři části, které navlhčete směsí mléka a vanilkového cukru. První korpus potřete třetinou krému, který zakryjte druhou částí korpusu. 

10. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu.  

11. KROK

Celý dort Mont Blanc pokryjte plátky kokosu a vložte ho na 3 hodiny do lednice. Nejlépe ho v ní nechte přes noc. Poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

12. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

13. KROK

Videopostup krok za krokem

14. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů