Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůček s česnekem v solném nálevu

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Bůček s česnekem v solném nálevu - postup přípravy

Pokud chcete mít jistotu, že váš bůček bude i po upečení skvěle nasolený a šťavnatý, vyzkoušejte tento velmi rychlý recept. Solný nálev budete mít hotový během pár minut a i milovníci česneku si tady přijdou na své.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Bůček omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho na středně velké kusy. Do hrnce nalijte vodu, přidejte do ní sůl, bobkové listy a kuličky pepře.

2. KROK

Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Poté ji povařte 2–⁠3 minuty. Stáhněte ji z ohně a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

3. KROK

Česnek očistěte a nakrájejte ho na tenké plátky. Část česneku položte na dno čisté uzavíratelné sklenice a postupně ji začněte plnit bůčkem.

4. KROK

Do sklenice přidejte zbylou část bůčku a česneku. Poté ho zalijte vychladlým solným nálevem tak, aby maso bylo zcela ponořené.

5. KROK

Sklenici pečlivě uzavřete víkem, přendejte ji na chladné místo a bůček nechte odležet dva dny. Poté ho můžete upéct, uvařit či ugrilovat.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů