Bůček s česnekem v solném nálevu - postup přípravy
Pokud chcete mít jistotu, že váš bůček bude i po upečení skvěle nasolený a šťavnatý, vyzkoušejte tento velmi rychlý recept. Solný nálev budete mít hotový během pár minut a i milovníci česneku si tady přijdou na své.
Ingredience
Bůček omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho na středně velké kusy. Do hrnce nalijte vodu, přidejte do ní sůl, bobkové listy a kuličky pepře.
Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Poté ji povařte 2–3 minuty. Stáhněte ji z ohně a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
Česnek očistěte a nakrájejte ho na tenké plátky. Část česneku položte na dno čisté uzavíratelné sklenice a postupně ji začněte plnit bůčkem.
Do sklenice přidejte zbylou část bůčku a česneku. Poté ho zalijte vychladlým solným nálevem tak, aby maso bylo zcela ponořené.
Sklenici pečlivě uzavřete víkem, přendejte ji na chladné místo a bůček nechte odležet dva dny. Poté ho můžete upéct, uvařit či ugrilovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.