Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná s ovesnými vločkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Sekaná s ovesnými vločkami - postup přípravy

Sytá a přitom šťavnatá sekaná podle receptu od paní Lenky Sedláčkové vám bude moc chutnat. Navíc je díky ovesným vločkám mnohem zdravější a přínosnější pro vaše tělo.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Žemli, housku či rohlíky nakrájejte na kousky a namočte je do mléka, aby se kompletně nasákly a změkly. Poté je vyjměte a co nejlépe vymačkejte, aby přebytečné mléko nenarušovalo strukturu a soudržnost těsta.

2. KROK

Vepřové a hovězí maso umelte v mlýnku spolu s očištěnou cibulí a česnekem, vyždímanou žemlí a asi jednou hrstí ovesných vloček. Ke směsi umelte také kousek špeku, aby byla sekaná šťavnatější.

Umleté ingredience osolte a opepřete, přidejte majoránku, jedno vejce a trochu strouhanky a vše promíchejte do homogenní konzistence.

3. KROK

Z masové hmoty zformujte šišku, zabalte ji do alobalu a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 40 minut. Poté alobal rozevřete a nechte sekanou dopéct dalších 20 minut dozlatova.

4. KROK

Po dopečení nechte sekanou 10 minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte třeba s bramborovou kaší či s vařeným bramborem a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů