Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchtičky s vanilkovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Buchtičky s vanilkovým krémem - postup přípravy

Buchtičky s vanilkovým krémem podle receptu od paní Romany Važanské vás svou božskou chutí zavedou zpět do dětství.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Buchtičky

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Rozdrobené droždí smíchejte v misce s trochou cukru a vlažným mlékem. Vytvořte tak kvásek, který nechte v teple vzejít pod utěrkou. Prosejte mouku přes síto a smíchejte ji se solí. Přidejte kvásek a nakonec i všechny ostatní suroviny. Dobře propracujte těsto.

2. KROK

Správně propracované těsto poznáte tak, že se nelepí na stěny mísy. Hotové těsto pak nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě.

3. KROK

Vykynuté těsto vyklopte na mírně pomoučený vál a rozdělte ho na několik stejných dílů. Z každého vytvarujte váleček, který nakrájejte na malé kousky.

4. KROK

Nakrájené kousky poté namáčejte v rozpuštěném másle a pokládejte je těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Potřete je rozšlehaným žloutkem a vložte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C dozlatova.

5. KROK

Na krém nalijte smetanu do hrnce a přidejte vyškrábaný vnitřek vanilky a poté i celý lusk. Po svaření lusk vyndejte a smetanu přeceďte.

6. KROK

Rozmíchejte pudink v mléce a za stálého míchání ho vlijte do smetany. Směs oslaďte podle chuti, stále míchejte a vařte, dokud nezískáte krém požadované hustoty.

7. KROK

Nakonec vlijte žloutky předem rozšlehané v trošce mléka, které s krémem dobře promíchejte. Krém můžete dochutit rumem, ale nemusíte, zejména pokud jej budou jíst malé děti.

8. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů