Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová buchta s uzeným masem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bramborová buchta s uzeným masem - postup přípravy

Pokud už máte dost sladkých dezertů, můžete svým hostům nabídnout bramborovou buchtu. Připravíte ji snadno, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte z nich maximum šťávy a smíchejte je s prolisovaným česnekem a vejci. 

2. KROK

Přidejte majoránku, čerstvé droždí, sůl a olej. Do směsi vmíchejte polohrubou mouku se strouhankou a vytvořte těsto, které zalijte vlažným mlékem. 

3. KROK

Poté, co se ingredience propojí, přikryjte těsto čistou utěrkou a nechte ho kynout 30 minut na teplém místě. Uzené maso nakrájejte na malé kousky, které vmíchejte do vykynutého těsta. To znovu přikryjte a nechte kynout dalších 10 minut. 

4. KROK

Těsto rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 45 minut. 

Tip: Zapékací mísu vymažte olejem a vysypte moukou. Díky tomu se z ní bude bramborová buchta lépe vyndávat.

5. KROK

Buchtu z brambor nechte vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky.

Tip: Ke každé porci můžete podávat osvěžující zeleninový salát.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů