Bramborová buchta s uzeným masem - postup přípravy
Pokud už máte dost sladkých dezertů, můžete svým hostům nabídnout bramborovou buchtu. Připravíte ji snadno, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Těsto
Na vymazání
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte z nich maximum šťávy a smíchejte je s prolisovaným česnekem a vejci.
Přidejte majoránku, čerstvé droždí, sůl a olej. Do směsi vmíchejte polohrubou mouku se strouhankou a vytvořte těsto, které zalijte vlažným mlékem.
Poté, co se ingredience propojí, přikryjte těsto čistou utěrkou a nechte ho kynout 30 minut na teplém místě. Uzené maso nakrájejte na malé kousky, které vmíchejte do vykynutého těsta. To znovu přikryjte a nechte kynout dalších 10 minut.
Těsto rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 45 minut.
Tip: Zapékací mísu vymažte olejem a vysypte moukou. Díky tomu se z ní bude bramborová buchta lépe vyndávat.
Buchtu z brambor nechte vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Ke každé porci můžete podávat osvěžující zeleninový salát.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem